De eerste vegan supermarkt is een feit

Is het echt waar?

Dit is hoe wij reageerde toen het nieuws van Vegan Fresco ons onder oren kwam. De eerste echte 100% plantaardige supermarkt opent zijn deuren op de bruisende Jan Evertsenstraat in Amsterdam.

 

Dat er vraag was naar een volledig plantaardige supermarkt is voor ons niet echt een verrassing, maar de hoeveelheid positieve en enthousiaste reacties zijn werkelijk grandioos. Oprichter James Fresco heeft als test zo’n 20.000 folders verspreid om te toetsen of er vraag was naar het concept rondom de nieuwe locatie. En met succes, 56,4% van de respondenten gaf aan bij Vegan Fresco te willen winkelen en ruim 40% zegt dit ook daadwerkelijk te gaan doen.

 

Met Vegan Fresco gaan wij ons inspannen om een plantaardige levensstijl toegankelijk te maken voor alle Amsterdammers, zodat ook jij geïnspireerd kunt raken om deze opvatting te omarmen. Aldus James

Na een succesvolle crowdfunding van ruim 200 investeerders is het benodigde bedrag behaalt om het idee ook daadwerkelijk te lanceren. Het streefbedrag van €100.000 werd ruimschoots overschreden en er is zelfs meer dan €50.000 extra opgehaald om ook gelijk de online propositie van Vegan Fresco uit te rollen. Hiermee kunnen ze meteen een groter publiek aantrekken die ook graag van Vegan Fresco gebruik wilt maken.

 

29 januari opende Vegan Fresco haar deuren, en eerlijk is eerlijk, wij kunnen niet wachten om een bezoekje te mogen brengen aan dit fantastische concept. Wij wensen James en het team enorm veel succes.